Matka alkaa lupaavasti, bussi Turusta Helsinki-Vantaan lentoasemalle lähtee klo 12:00, saavun paikalle hyvissä ajoin 11:53. Bussimatka sujuu korkein mielin ja suurin odotuksin tulevasta.

Helsinki-Vantaan lentokentälle saavumme noin kaksi tuntia ennen koneen lähtöä, ulkona sataa joten ei hullumpi päivä jättää suomi taakse. Matkaselvitykset sujuvat ongelmitta ja ehdimme syömään ennen lentoa pienen välipalan. Lentokenttä myymälöiden kiertely vie lopun odotus ajastamme ja onnistumme jopa löytämään kiinan kielellä kirjoitetun esittely kirjan suomesta joka päätyy osaksi lahjaamme mestarille.

Lento itsessään menee jokaisen ollessa pitkälti omissa oloissaan, niin paljon kuin nyt lentokoneessa voi omissa oloissaan olla. Lento Shanghaihin lähtee noin klo 17 suomen aikaa ja arvioitu saapumisaikamme on klo 7 seuraavana aamuna paikallista aikaa. Koneessa on tarjolla erinäisiä elokuvia, tv-sarjoja, musiikkia ja pelejä viihdykkeeksi sekä tarjolla on kaksi ateriaa. Yritämme saada nukuttua suurimman osan lennosta jotta aikaerorasitus ei olisi niin suuri mutta itse ainakin siinä huonosti onnistuen.