Sateinen aamu. Menemme kasvitieteelliseen puutarhaan ja ilma on pitkästä aikaa miellyttävän viileä sateen jäljiltä. Puutarha on jättimäinen, kuten kaikki muukin tuntuu olevan Shanghaissa. Alueella on kaksi isoa observatoriota ja laaja ulkoalue johon sisältyy lukuisia puutarhoja mm. bonsai-tarha. Täällä näimme monen paikallisen harjoittelevan taijia sekä yllätävämpänä istuvan ongella puutarhan lukuisten lampien ääressä.

Puutarhalta suuntaamme Tian zi fang:lle joka on rakennusten väliin jäävien katujen yhdistelmä jotka yhdistyvät toisiinsa vielä pienempien kujien avulla. Täällä on lukuisia kauppoja kahviloitas ja ravintoloita ja täältä kuulema saa parhaiten koettua aidon Shanghailaisen ruokakoemuksen. Menemisen arvoinen paikka ja vaikka alue on vähän kalliimpaa suurten turisti määrien vuoksi niin suosittelen käymään.

Tian zi fang:lta suuntaamme vielä toiselle puolelle Shanghaita kiertämään teknologia museon aluetta aikeenamme käydä metrolinja 2 asemalla sijaitsevassa ostoskatu rykelmässä täällä päin. Eksyttyämme pari kertaa löydämme tiemme kuitenkin perille menemme maanalla sijaitsevaan metroasemaan ja sieltä laajalle ulottuvaan maanalaisten katujen rykelmää pitkin kiertelemme kauppojen keskellä. Täällä voi ostaa mitä tahansa leluista matkalaukkuihin ja hinta on hyvä kunhan muistat tinkiä ainakin puolet pois. Ihmiset puhuvat vähintään riittävää englantia ja kun tulee rahasta kyse laskukone tulee nopeasti esille tulkiksi.

Kierrettyämme tarpeeksi otamme metron hotellille. Shanghaissa kannattaa selvästikkin käyttää metroa, lippu maksaa 4 yuania ja tietokoneelta löytyy metrolinjojen kartat sekä englanninkieli vaihtoehtona. Metrossa itsessään on myös kartta ja metron kiertosuunta esitettynä englanniksi ja kiinaksi, hyvin selkeää ja hyvin helppoa. Viimeisen kerran Shanghain yöhön ja sanomaan näkemiin paikallisille tutuille.