23.5-24.5.15 Reissu alkaa...

Turun bussiasemalta klo18 bussilla kohti Helsinki-Vantaa lentokenttää. Tällä kertaa vain kahden hengen voimin mutta tavoitteet sitäkin korkeammalla.
Ongelmat alkavat heti Suomen tullissa kun jonkinsortin rekisteri virhe antaa väärän hälytyksen ja toinen meistä lähtee takahuoneeseen kiltin tullisedän kanssa selvittämään asiaa. Kyseessä ei tosiaan ollut mitään vakavaa ja matka jatkuu kohti Hong kongia.
Lento lähtee vähän ennen puoltayötä pienellä viivästyksellä kun koneen tankkaus oli unohtunut. Saavumme perille Hong kongiin jossa on myrskyinen keli joka viivästyttää meitä puolisen tuntia lisää. Laskeudumme noin 15:00 paikallista aikaa.
Hong kongin puolella joudumme juoksemaan tullin läpi ja täyttämään maihin tulokortin vain jotta saamme noustua seuraavaan koneeseen jonka pitäisi lähteä 17:30.
Myrsky on luonnolissesti sotkenut koko kentän aikataulun ja lentomme Shanghaihin lykkäytyy sen verran että tiskillä virkailija ilmoittaa siirtävänsä meidät aikaisempaan lentoon jonka piti lähteä jo 15:00 mutta istuu yhä kentällä. Lento lähtee loppuen lopuksi noin kello 19.
Shanghai klo 21:35 laskeudumme ja toteamme että 21:30 lento Jinaniin ei varmaankaan ole enää odottamassa meitä. Heti koneesta noustuamme on onneksi ovella vastassa virkailijaa joka kaitsee kaikki vaihtolennoilta myöhästyneet hakemaan laukkuja ja kertoo että saamme kuljetukset hotellille ja sieltä kentälle. Mainittakoon tässä vaiheessa että yksi laukuistamme on kadonnut, putkeen menee.
Hotelli majoitus on melko hyvä ja ehkä tämä on tavallaan onni onnettemuudessa että saamme levätä yhden yön ennen koneeseen nousemista, taas kerran. Wifi yhteys löytyy ja saamme järjestettyä koulun yhteyshenkilön kanssa uuden nouto ajan ja paikan. Yhdet rentouttavat Tsing taot ja nukkumaan.