Aamu koittaa, kuten niin monesti aikaisemminkin ja me menemme kentälle aamun avaus treeniin, kuten niin monesti aikaisemminkin. Aurinko pilkistelee tänään vähän rohkeammin ja päivästä tuntuu tulevan kuuma.


Aamun treeni tapahtuu tänään ulkona ja sisältää paljolti syviä jalka-asentoja. Kehua tulee kun tehdään niin sanottua gong bua jossa siis etujalka koukussa 90° ja takajalka suorana. Tämä tietenkin olisi siis liian helppoa joten otetaan kaveri reppu selkään. Mestari kehuu lantioseudun voimaa ja ihmettelee että teemmekö me tälläistä päivittäin. Salaisuus lienee kuitenkin vain vahvassa perustekemisessä ja uskoisin kahvakuulan auttavan omalta osaltaan tässä myös. Onhan se myös todettava että kyllä miehellä pitää lantiossa voimaa olla...


Treenit jatkuvat pylväs kävelyllä. Hyppäämme maahan lyötyjen puutolppien päälle ja teemme luohan quan tekniikkaa nimeltä kahdeksan suuntaa, 16 nyrkkiä. Poimimme nopeasti oikeat muodot ja askeleet mestarin iloisista huudahduksista päätellen.


Tauko menee pyörien ympyrää, kaksi tuntia on vähän liian lyhyt aika tehdä mitään järkevää. Onneksi treenit jatkuvat kuitenkin pian taas.


Shaolin power stretching eli tuttavallisesti voima venyttelyä. Tunti ja kolme varttia revitään toistemme raajoja irti nivelkuopista jokaiseen kuvitelvissa olevaan suuntaan. Ja venytyshän menee kokomatkan alas asti. Kuuden minuutin tauko ja kymmenisen minuuttia tekniikkaa jonka jälkeen kaikkien edessä oma suoritus ja mestarin kommentointi. Etenen kuulema perjantaina seuraavan pätkän joka on tasoltaa haastava.


Tunti omaa treenaamista, joka on aika laiskaa venyttelyn jälkeen. Treenien jälkeen pesemme matot käytävät ja pyyhimme pölyt wing tsun treenialueelta. Aina kun olemme melkein valmiita jossain hommassa joku kertoo meille että sitä ei olisi tarvinnut tehdä, ilmeisesti seinällä oleva tehtävä lista on hyvin vanha.


Koulu alueelta on löytynyt melko paljon käärmeitä ja mestarimmekin oli saanut yhden vangittua 0,5l juomapullon sisälle, en tiedä miten. Käärmeet kuulema pitää viedä kauas koulun alueelta vapautettavaksi etteivät ne palaa takaisin.


Seuramme jäsen joka on viettänyt täällä koulussa jo useamman kuukauden palasi pikavisiitille ennen matkansa jatkamista taas eteenpäin. Ilta meneekin osittain kuulumisia vaihtaessa ja kiittäessä koululle jätetytystä selviytymispakkauksesta.