Aamuapala 7:35 kuten normaalisti, klo 8:00 keräännymme päärakennuksen eteen ja alamme valmistautua lähtöön kohti Taiania. Saamme koululta heidän omat paidat ja taksit alkavat vähitellen saapua pihalle. Automatka kestää ehkä 45 minuuttia ja hotellilla meidät hjataan konferenssi tiloihin jossa on banderollit ja pöydät valmiina sekä keskellä aukea tila oletettavasti näytöstä varten.


Heti avaukseen kaikki koulun länsimaalaiset oppilaat (ei sillä että täällä olisi kiinalaisia oppilaita kylä näkynytkään) saavat lahjaksi riipuksen jossa on syntymävuoden mukaan valittu kiinalainen horoskooppi eläin. Seuraavaksi otamme monta valokuvaa ja sen jälkeen vähän lisää valokuvia. Koitan saada linkin jonnekkin jos nämä kuvat päätyvät julkiseen jakoon.
Katsomme koulun esittelyvideon jota seuraa puheita koulun johtajan, tulkkien, oppilaiden ja mestarien toimesta ja heidän näkökulmiaan millaista koululla on ollut ja miten tähän on päädytty. Saamme vielä kuunnella Taianin pormestarin puheen ja tilaisuus alkaa tuntumaan astetta suuremmalta.


Seuraavaksi Jokainen mestareista pitää näytöksen vuorollaan ja yksi tai useampi heidän oppilaistaan tulee myös tekemään jotain oppimaansa. Kaikille tietyn myytinmurtajan jakson nähneille voin kertoa jälleen todistavani omin silmineni, tällä kertaa alle 5 metrin päästä, miten oma mestarimme heittää neulan lasin läpi.


Tilaisuus jatkuu kevyemmin ja kisailemme erilaisissa peleissä. Voittajat saavat erinäisiä pieniä palkintoja ja katsojat saavat nauraa. Lopussa on vielä kaksi laulu esitystä ja banderolli otetaan alas ja kirjoitamme siihen nimemme, terveiset ja mitä nyt ikinä mieleen juolahtaa.


Siirrymme tauolle jotta ruokatarjoilu saadaan tuotua pöytään. Tällä välillä meno menee hurjaksi ja oppilaat sekä mestarit innostuvat tanssimaan, letkassa, ringissä, yksin, kaksin, nelin jopa koulun vanhin yli 40 vuotias oppilas heittää parhaat liikkeensä peliin ja pelaa ilmapallolla leikkiä ei-saa-koskea-maahan muiden mukana. Tanssin ja ilmapallojen väsytettyä ihmiset ei mene kauaa kun alkaa limboaminen, hotellin henkilökunnan yrittäessä saada tuotua ruokaa pöytään koko tämän spektaakkelin ajan.


Kaiken kaikkiaan tunnelma on katossa kun vihdoin saamme luvan aloittaa ruuan hakemisen ja pöytään on jopa tuotu yksi kalja jokaiselle. Ruoka o hyvää ja yhdistää perinteisiä länsimmalaisia herkkuja kuten paistetut kananmunat ja pekoni kiinalaisten ruokien kanssa joita on liikaa että edes yrittäisin luetella. Pöydissä keskustelu pulppuaa ja meitä tentataan siitä mitä olemme oikeasti tehneet ja kuinka paljon. Muiden on ilmeisesti ollut vaikea hyväksyä että olemme treenanneet kaksi tai kolme kertaa viikossa oli se sit kuinka pitkä aika tahansa. Emme tosiaan ole maininneet että valmennamme ja valmennustahan ei voi laskea harjoitteluksi, tämä tieto ei vieläkään tule ihan kokonaan julki.


Maha täynnä hyvää ruoka joka on huuhdeltu alas parin kaljan kera lähdemme kiertämään Taianin kaupunkia suurimman osan palatessa takaisin koululle. Tunnin tai kahden kiertelyn jälkeen suuntaamme pyhille vuorille ja patikoimme vielä hyvän tovin. Päästyämme takaisin alas etsimme kaupan ja nappaamme taksin takaisin koululle.