Aamu koittaa klo 6 junassa, yö mennyt tunnin pätkissä nukkuen mutta vihdoin olemme pekingin asemalla ja aika jatkaa matkaa hotellia etsimään. Omaksi suureksi tyydytykseksi otamme taksin emmekä lähde seikkailemaan metrojen kanssa epämääräisin tiedoin siitä missä hotelli todennäköisesti voisi sijaita. Takseillakin tuntuu olevan vähän ongelmia löytää oikea katu mutta paikallisen ohikulkijan avulla hotelli löytyy eikä hintaakaan tule enempää kuin 46 yuania.Tosin sisäänkirjautuminen alkaa vasta klo 12 joten meillä on muutama tunti aikaa kiertää ympäristöä.

Laukut saadaan jätettyä hotelliin talteen ja suuntaamme ympäristöä tutkimaan. Hotelli sijaitsee pienellä sivukadulla josta avautuu samanlaisten katujen sokkelo. Tätä sisäkatujen korttelia reunustaa kaksi isompaa tietä jotka näyttävät olevan turistikeskittymiä ja toisella suunnalla on isompi valtatie jota pitkin tulimme juna-asemalta. Puisto, metro, McDonalds ja britti pubi josta saa pitsaa löytyvät nopeasti ja ympäristö alkaa hahmoittumaan vähitellen. Olemme Drum towerin vieressä ja alueella on useampi majapaikka, metrolinjat 2 ja 8 risteävät asemallamme eikä täältä ole pitkä matka esimerkiksi kiellettyyn kaupunkiin.

Puolenpäivän aikaan pääsemme vihdoin huoneisiimme ja asetumme taloksi vähitellen, kuten jo tiedättekin langatonyhteys saatiin vihdoin täällä ja pienen tappelun jälkeen se tuntuu pyörivän siedettävän hyvin huoneessakin. Seuraavat 4-5 tuntia kuluu nukkuessa, peseytyessä ja muuta touhutessa.

Aika suunnata ulos syömään ja kun muilla ei ole toiveita toteutamme yhden jäsenen toiveen ja haemme paikan josta saa dumplingseja. Ruoka on halpaa ja omasta mielestäni mautonta muutama muukin tuntuu olevan sitä mieltä että ruoka oli pahaa tai aika mitään sanomatonta. Tästä kummempia lannistumatta matka jatkuu kiertelemään katuja ja kauppoja. Turisti krääsää on paljon ja kaikessa mahdollisessa muodossa. Lähes 100 kauppaa myöhemmin suuntaamme takaisin hotellille josta lähdetään juomaan yhdet oluet.