Lauantai ja kevennetty päivä. Aaamupalan jälkeen juoksemme lenkin ja venyttelemme. Venytysten aikana kouluun saapuu Wudang tyyli suunnan yksi isoimmista mestareista. Koululla on tänään avoimet ovet ja lapsia perheineen odotetaan saapuvaksi paikalle aamupäivän aikana.


Aloitamme treenit Wudang mestarin johdolla joka kertoo omasta tyylisuunnastaan ja miten se on ”kokonaisvaltaisempaa” kuin shaolin. Yksi onnekas pääsee mestarin demonstraatioon heittonukeksi, minähän se. Tönittyään hetken minua etenemme tekemään muotoa joka taisi olla nimeltään pilvi nyrkki.
Wudang on tyyliltään pehmeämpää ja osittain tai chimaista Shaoliniin verrattuna. Siinä on kuitenkin vahva paino räjähtävässä voimassa joka pohjustetaan pehmeillä liikkeillä. Sovellukset ovat melko selkeitä ja mestarin tekemisessä on voimaa, nopeutta ja notkeutta jota monelta ei löydy. Valehtelematta takajalan sivukiertopotku nousi 20 senttiä minun pääni yläpuolelle silmänräpäyksessä ja pysähtyi sinne. Vaikka tyyli on täysin erillainen kuin mihin olemme tottuneet on pakko kokea olevansa onnekas aina kun saa oppia tämän tason valmentajilta.


Parikymmentä minuuttia taukoa ja lähdemme tekemään Sandaa, kiinalainen potkunyrkkeily. Tätä opettaa toinen uusi mestari joka on majaillut koulussa noin viikon mutta jota ei ole sen paremmin meille esitelty, eikä hän ole vielä valmentanut mitään. Hän on opiskellut kymmenen vuotta ja valmistunut Sanda päälajinaan. Yllättävän mukava kaveri kun ottaa huomioon että pääpaino on ottelussa. Treeni on perusteellista, vaativaa mutta ei turhaa rääkkäystä. Hän jopa tekee hypyt meidän kanssa koska haluaa osoittaa että kyseessä ei ole rangaistus vaan oikeasti tehokas treenimuoto. Voin jo suht lyhyen treenin jälkeen sanoa että kyseessä on hyvin pätevä opettaja ja houkuttelisi mennä viimeiseksi viikoksi hänen oppiinsa.
Treenien päätyttyä näemme Shaolin mestarimme opettavan lapsille perusteita. Outoa nähdä normaalisti niin vaativan mestarimme hymyilevän tauotta kun hän opastaa lapsia yksinkertaisen muodon läpi.


Päivä menee melko perinteisesti pyykin pesulla ja ihmisten lähtiessä puolen päivän aikoihin jo pois.
Illalla menemme syömään ravintolaan sveitsiläisen kanssa. Ravintola sijaitsee järven rannalla ja ruoka valitaan käytännössä osoittamalla annosta ja päättämällä kuinka monta mitäkin otetaan. Lieviä ongelmia muodostuu kun kukaan meistä ei puhu tarpeeksi kiinaa ja haluamme lihaa. Loppuen lopuksi piirrämme possun kuvan paperille ja koska emme ilmeisesti osaa piirtää päädymme loppuen lopuksi nautaan. Annokset ovat aivan uskomattoman hyviä. Viisi eri annosta joista jokainen on toistaan parempi maksaa alle 150 yuania vielä neljä oluen ja yhden colan jälkeen. Kaiken kaikkiaan erinomainen päätös erinomaiselle päivälle.